Nagrada"Mali princ": Dobitnici Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno 1Foto: Miljan_Perunović

Dušan Pop Đurđev, naš poznati pisac za decu i mlade i dugogodišnji direktor Zmajevih dečjih igara, i Vjeslav Hejno, poljski profesor pozorišne umetnosti, glumac, reditelj, pedagog i publicista, ovogodišnji su dobitnici međunarodne Nagrade za životno delo ‘Mali princ’ za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Nagrade će im biti uručene 16. septembra na otvaranju 25. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, saopštili su organizatori.

Tokom trajanja Festivala, 17. septembra, u Medija centru hotela Patria u Subotici biće održan program pod nazivom „Večeri sa dobitnicima Nagrade za životno delo Mali princ“, u okviru kojih će laureati razgovarati sa prisutnom publikom i gostima. Dvadeset peto izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici. Međunarodni festival pozorišta za decu predstaviće u okviru svog jubilarnog izdanja u takmičarskom programu predstave iz celog sveta – njih 14 iz 12 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari