Nagrade za Dečje pozorište Subotica na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine 1Foto: Fejsbuk stranica Dečje pozorište Subotica

Dečje pozorište Subotica nastupilo je na 72. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine sa predstavom ,,Guskar Matija” u režiji Đerđa Hernjaka (Scena na mađarskom jeziku) i predstavom ,,Ne idi daleko” po tekstu i u režiji Tamare Kučinović (Scena na srpskom jeziku), a obe predstave su nagrađene.

Ovogodišnji festivalski žiri činili su rediteljka Anđelka Nikolić, dramaturg Svetislav Jovanov i reditelj Patrik Lazić, koji su jednoglasno doneli odluku da nagradu za najbolju predstavu za decu u celini ponese predstava ,,Ne idi daleko”, po tekstu i u režiji Tamare Kučinović, Dečjeg pozorišta Subotica.

Takođe jednoglasno, festivalski žiri je dodelio nagradu za najbolju ulogu u predstavama za decu glumici Viktoriji Palfi, za ulogu majke u predstavi ,,Ne idi daleko”, dok je Tiboru Kovaču i Arminu Ricu dodeljena nagrada za scenski pokret u predstavi ,,Guskar Matija” po narodnoj priči, u režiji Đerđa Hernjaka, Dečjeg pozorišta Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari