Najavljena nova sezona serijala „Beavis and Butt-Head“: Moroničan duo i popularna društvena satira iz devedesetih 1Foto; Wikipedia/MTV

Kultni, i ne baš najinteligentniji animirani dvojac bez socijalnih veština Beavis i Butt-Head (Beavis and Butt-Head) dobija novu sezonu, a premijera serije najavljena je za 4. avgust.

Serija je stekla popularnost ranih devedesetih tako što je neveštim i kratkim šalama pravila urnebesne opservacije na muziku i spotove, a zbog svojih satiričnih i oštrih komentara o društvu, još na samom početku emitovanja, doživela poštovanje kritičara.

Tvorac ove malo bizarne ali veoma voljene serije za odrasle je Majk Džadž (Mike Judge), a njen nastanak potiče iz kratkog filma Žablji bejzbol iz 1992. Nakon što je MTV video taj film, potpisao je Džadža da ga razvije u seriju.

Sada, tri decenije kasnije, povodom nove sezone strani mediji navode da se maloletni delikventi vraćaju „gluplji nego ikada“.

„Kao što se može videti u trejleru, novi serijal definitivno više teži ka luđem nasilju nego originale epizode. Većina viceva originalnog Beavisa i Butt-Heada odnosila se na to koliko je titularni duo krajnje moroničan, do tačke da sama radnja i nije bila mnogo razvijena. Međutim, Majk Džadž — ili barem osoba koja je uredila ovaj trejler — odlučila je da izađe na front sa još jednom MTV komedijom za odrasle, serijom Jackass. Kao što se da pretpostaviti, Beavis je taj koji u seriji podnosi većinu agonije“, navodi MetalSucks magazin.

Inače, nedavno je izašao i film pod nazivom „Beavis and Butt-Head Do The Universe“ koga je autor pomenutog magazina nazvao „pobunom“, zbog koje se smejao od početka do kraja filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari