Narodna biblioteka u Užicu neće raditi sa korisnicima u martu 1Narodna biblioteka Užice Foto: N. Kovačević

Od 1. marta do 1.aprla ove godine Narodna biblioteka Užice neće raditi sa korisnicima, zbog redovne revizije svog bibliotečkog fonda.

Dušica Murić, direktorka Biblioteke, kazala je da su pripreme za reviziju trajale mesecima na svim odeljenjima i da su na tom obimnom poslu angažovani svi zaposleni u toj ustanovi.

Revizijom, koja se obavlja najmanje jedanput u deset godina, dodala je, utvrdiće se stvarno, brojčano i fizičko stanje inventarisane bibliotečko-informacione građe.

Nakon izvršene detaljne provere celokupnog fonda u Biblioteci, koja raspolaže sa više od 170.000 publikacija, utvrdiće se precizno stanje fonda, a sačiniće se i liste predloga za rashod.

„Revizija knjiga je obiman i vrlo odgovoran posao, koji iziskuje veliku preciznost, kako bi dobijene informacije bile tačne. Usklađenost tih podataka je vrlo važna kako za bibliotekare, tako i za same korisnike“, navela je Dušica Murić.

Ona je zamolila korisnike da vrate pozajmljene knjige, koje su kod njih duže od jednog meseca, što je neopohodno kako bi se  utvrdilo pravo stanje knjižnog fonda, a potom navela da do 27.februara, kada je poslednji radni dan sa korisnicima uoči revizije, knjige i ostale publikacije mogu da se pozajme.

Biblioteka, koja je osnovana 1856.godine kao Užičko čitalište, ima trentno oko 7.000 članova. Godišnja članarina, koja nije menjana deset godina, iznosi 700 dinara , koliko i porodična članarina za dve osobe, za decu je 400 dinara, a pojedine kategorije stanovništa imaju velike popuste ili su oslobođeni plaćanja članarine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari