Narodno pozorište Priština gostuje u Beogradu i Novom Sadu 1

Srpska drama Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem izmeštenim u Gračanicu, 5. i 6. februara gostuje u Beogradu i Novom Sadu sa komadom Aleksandra Ace Popovića „Razvojni put Bore Šnajdera“ u režiji Slobodana Skerlića.

Ovaj komad, koji su kritičari proglasili najboljom srpskom dramom druge polovine 20. veka, večeras igra na Sceni „Raša Plaović“ NP u Beogradu, a sutra uveče na Sceni „Pera Dobrinović“ SNP.

U „Razvojnom putu Bore Šnajdera“ – Aleksandar Popović prati nekoliko tokova, od kojih su najvažnije socijalistički društveni milje, u kome se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi. Tu je i sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima sa komedijom. Iako je radnja predstave smeštena u drugu polovinu 20. veka, njena tema je aktuelna i danas jer se, prema rečima Slobodana Skerlića, bavi nekompetentnošću ljudi na rukovodećim položajima. U komadu, koji je premijerno izveden 28. januara 2016. u Gračanici, večeras i sutra igraju: Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić, Ivana Kovačević i Aleksandra Cucić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari