Narodno pozorište u Subotici dobilo novu direktorku Drame na srpskom jeziku 1Foto: Narodno pozorište Subotica (Fejsbuk)

Nova direktorka Drame na spskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici je dugogodišnja glumica Jelena Mihajlović. Ona je na ovoj funkciji zamenila dugogodišnju direktorku Drame, rediteljku Olju Đorđević.

„Na nama je velika odgovornost, težimo da napredujemo, da usavršavamo svoj rad, ali i da negujemo nove generacije glumaca koji će uz svoje iskusne kolege, zajednički doprineti razvoju pozorišne umetnosti i dovesti je na neki viši nivo. Zato smo primili najbolje“, istakao je direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Subotici, podmlađena je i dvema novim glumicama, članicama Drame na srpskom jeziku, Nikolinom Vujević i Sofijom Mijatović.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici pozorišta, one već vredno rade sa ostalim članovima ansambla, na predstojećoj premijeri predstave „Najnormalniji čovek na svetu“, koju je režirala mlada rediteljka, Subotičanka, Milja Mazarak.

Sofija Mijatović je osnovne studije glume završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere, a na master studijama mentor joj je bio Boris Liješević. Iza sebe već ima veliki broj ostvarenih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i značajne nagrade.

Nikolina Vujević takođe je završila studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Dokazala se ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a za svoju autorsku monodramu „Nina“, više puta je nagrađivana na festivalima.

Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica takođe je najavila svoju prvu probu komedije Morica Žigmonda pod nazivom „Ne mogu da živim bez muzike“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari