"Nebeska tema" film o Vladi Divljanu 10. maja u Sava centru 1Vlada Divljan Foto: Predrag Popović

Film „Nebeska tema“ o legendi domaće i regionalne muzičke scene Vladi Divljanu premijerno će biti prikazan na njegov rođendan, 10. maja u Sava centru, saopšteno je danas.

Film „Nebeska tema“ scenariste i reditelja Mladena Matičevića dugometražni dokumentarac sa elementima igranog filma o Vladi Divljanu, „najvećem džentlmenu rokenrola i autoru vanvremenskih pesama“.

Snimanje i montiranje je trajalo prilično drugo i to je bila jedna velika, lepa, ni malo laka, ali fenomenalna avantura, rekao je danas Mladen Matičević, reditelj i scenarista „Nebeske teme“.

On kaže da su se, radeći na filmu, susretali „sa dve oprečne stvari“.

„S jedne strane bilo ga je jako teško završiti, a sa druge strane ja sam imao tu privilegiju da radim film o Vladi Divljanu, koji je jedan od najvećih heroja mog života, kao i da radim sa drugim mojim herojima koji su takoрe u ovom filmu. Za mene je to bila divna avantura i sa nestrpljenjem očekujemo taj 10. maj“, rekao je Matičević.

Za njega je film „ljubavna poruka Vladi Divljanu svih nas, i ekipe filma i aktera koji su u njemu“.

Jedan od učesnika i bliskih Vladinih prijatalja Srđan Gojković Gile kaže da je Mladen Matičeić ušao „dosta ambiciozno u film“ i da „tako treba“ jer se radi „o jednom od najvažnijih autora sa ovih prostora“.

„Vredelo je truda: napravio je odličan film dostojan Vlade Divljana“, rekao je Gile.

U filmu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili nove verzije Vladinih pesama, koje i izvode u filmu.

Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeski, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Рolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Рurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

„Nebeska tema“ je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču, a proizveden u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, koproducenti su Cinnamon Film, Mir Media Group, Backstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia. Film su podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan, navedeno je u saopštenju producentske kuće Unajted Media.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari