Nemanja Radulović na Predmoskovskim večerima 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Čuveni violinista Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija, pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina, održali su večeras prvi od dva koncerta na Kolarcu, pod nazivom Predmoskovske večeri, uoči nastupa u Moskvi 6. septembar.

Beogradska publika prva je tako imala priliku da čuje program koji će nekoliko dana kasnije biti izveden u sali Čajkovski u Moskvi, na nastupu kojim se otvara koncertna sezona čuvene Moskovske filharmonije.

Beogradska filharmonija je izvela „Fantaziju na srpske teme“ Nikolaja Rimskog Korsakova i simfoniju br. 9 „Iz novog sveta“ Antonina Dvoržaka. Nemanja Radulović izveo je koncert za violinu i orketar Arama Hačaturijana, jedno od najpopularnijih dela pisanih za violinu.

Radulović je na bis posle višeminutnih ovacija na kraju prvog dela koncerta, u duetu sa  violončelistom, odsvirao Hendlovu Pasakalju. Ni pucanje struna na gudalu, ni aplauz publike između stavova, nisu umanjili njegovu virtuoznost u izvođenju Hačaturijanovog dela.

Publika je dugim aplauzom pozdravila i Beogradsku filharmoniju i dirigenta Rajskina, koji su u drugom delu koncerta svirali Dvoržakov koncert, ali bisa nije bilo.

U publici su večeras bili i ambasadori SAD i Rusije u Beogradu Kajl Skat i Aleksandar Čepurin. Isti koncert Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija izvešće i sutra na Kolarcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari