netfliks one pieceFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kao i svake godine, Netfliks je donosio šaroliku ponudu i mahom je svako mogao da pronađe nešto za sebe, iako uvek ima onih koji kažu da nemaju šta da gledaju.

Netfliks je doneo brojne nove serije i nove sezone već postojećih serija, a članovi Fejsbuk grupe su izabrali one najbolje iz godine za nama.

Ovo je 10 serija koje su najviše pohvalili, prenosi Index.hr.

All the Light We Cannot See

Ratna mini-serija All the Light We Cannot See, adaptacija istoimenog romana koji je napisao Entoni Doer, na Netfliks je došla početkom novembra, ali već je osvojila srca gledatelja.

Serija prati dvoje tinejdžera koji odrastaju za vreme Drugog svetskog rata – slepu Francuskinju Mari-Lor i mladog Nemca Vernera Feniga, koji je prisiljen da se bori za nemačku vojsku.

Who is Erin Carter

Britanska triler serija Who is Erin Carter, s Evin Ahmad u glavnoj ulozi, bila je na vrhu liste gledanosti u čak 82 zemlje.

Serija prati britansku učiteljicu Erin Karter, koja živi u Barseloni sa svojim mužem i ćerkom.

Nakon što je prisiljena da se brani tokom pljačke u supermarketu, njena misteriozna prošlost počinje da izlazi na videlo i da ugrožava živote njene porodice.

Criminal Code

Brazilska kriminalistička serija Criminal Code, s Mejv Džinkings, Romulom Bragom i Tomasom Akinom, još uvek se nalazi u top 10 najgledanijih serija na Netfliksu.

Criminal Code prati grupu detektiva iz Paragvaja koji pokušavaju da stanu na kraj kriminalnoj organizaciji koja prelazi granice njihove države.

One Piece

Netfliksova adaptacija mange One Piece, koju je napisao Eićiro Oda, srušila je rekorde gledanosti koje su postavili Stranger Things i Wednesday.

Serija prati mladog gusara Lufija, koji pokušava da nađe blago nazvano One Piece i tako postane kralj svih gusara.

Putem sreće prijatelje koji mu se pridružuju u avanturi.

Dear Child

Nemački psihološki triler Dear Child, koji je osvojio gledaoce šriom sveta, zasniva se na istoimenom bestseleru spisateljice Romi Hausman.

U glavnom fokusu serije su Lena i njeno dvoje dece, koji žive u zabačenoj kolibi svog otmičara.

Nakon što Lena i misteriozna devojčica uspeju da pobegnu iz zatočeništva, policija ponovo počinje da istražuje slučaj otmice star 13 godina.

A Nearly Normal Family

Švedska serija A Nearly Normal Family trenutno zauzima treće mesto na listi najgledanijih serija na Netfliksu.

Ova kriminalistička serija prikazuje događaje koji su prethodili i koji su se dogodili nakon ubistva 32-godišnjeg muškarca.

U celi slučaj upletena je jedna naizgled savršena porodica, čiji se životi promene nakon ubistva.

The Lincoln Lawyer

Na popisu se našla i druga sezona jedne od najpoznatijih Netfliksovih serija, u kojoj glume Manuel Garsija Rulfo, Nev Kembel i Beki Njuton.

The Lincoln Lawyer je advokatska serija zasnovana na romanima Majkla Konelija, a prikazuje advokata i bivšeg zavisnika Mikija Halera, koji umesto u kancelariji više voli da radi u svom autu.

Lupin

Iako je treća sezona Lupina naišla na neke kritike, ona i dalje oduševljava gledaoce, a posebno je impresivna izvedba glavnog glumca Omara Saja.

U trećoj sezoni poznati lopov Asan Diop pokušava da osveti smrt svog Babakara, iza koje stoji ugledna i bogata porodica.

The Fall of the House of Usher

Reditelj Majk Flanagan u septembru se vratio na Netfliks s hvaljenom serijom The Fall of the House of Usher, inspirisanom delima Edgara Alana Poa.

Flanaganova serija prati žive članove bogate porodice Ašer, vlasnike korumpirane farmaceutske kompanije koje progone duhovi prošlosti.

The Railway Men

Brojni korisnici Netfliksa pohvalili su indijsku istorijsku seriju The Railway Men, u kojoj glume R. Madhavan, Kaj Kaj Menon i Diviendu.

The Railway Men prikazuje najveću industrijsku nesreću u istoriji, koja se dogodila 1984. godine u Bopalu, kada je iscurila velika količina hemikalija koje su uzrokovale smrt hiljada ljudi u okolnim mestima.

Serija prati železničke radnike koji su spasili mnoge živote nakon tragične nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari