Netflix-ova serija osvojila je tri Zlatna globusa. Gledaoci kažu da je remek-delo 1FOTO: Rich Polk / AFP / Profimedia

Američka drama Beef (Zavada) objavljena je na Netflixu početkom prošle godine, a preksinoć je ekipa serije imala razloga za slavlje pošto su im pripala čak tri Zlatna globusa.

Serija je pobedila u kategoriji najbolje miniserije, antologijske serije ili TV filma, a Steven Ieun i Ali Vong dobili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu, piše Index. hr 

Beef je odmah po izlasku zaokupio pažnju pretplatnika Netflixa.

Nekoliko sedmica provela je u trendingu diljem sveta, a recenzije gledalaca su odlične – na IMDb-ju ima ocenu 8/10, a na Rotten Tomatoesu 98%.

O čemu je reč u seriji?

Dvoje stranaca koji žive u Los Anđelesu upletu se u dugotrajnu svađu nakon saobraćajnog incidenta. Priča počinje na parkiralištu prodavnice u Los Anđelesu gde se Deni svojim kamionetom zamalo zabije u terenac koji vozi Ejmi. Ali radnja je zapravo mnogo više od sukoba na drumu.

„Deni(Steven Yeun) je radnik koji se bori za egzistenciju, dok je Ejmi (Ali Vong) samostvorena žena s idiličnom porodicom. Svako ima loš dan, ali malo ko dopušta da se trubljenje automobila pretvori u brzu poteru“, piše u sinopsisu.

Kroz seriju od 10 epizoda, svađa Denija i Ejmi pretvara se u opsednutost osvetom koja ne samo da obuzima svakoga od njih već i preuzima živote njihovih voljenih.

Gledaoci su oduševljeni

Kao što recenzije pokazuju, gledaocima se jako svidela ova drama.

„Ovo je možda najbolja serija koju sam ikada gledao. Apsolutno remek-delo. Upravo sam sve pogledao pa treba svariti i razmisliti“, napisao je jedan tviteraš brzo nakon što je Beef došla na Netflix.

„Nesumnjivo jedna od zadivljujućih serija koja savršeno beleži katastrofalne složenosti u životima dvoje ljudi. Neprijateljska hemija između Stevena Ieuna i Ali Vong čini ga još boljim. Ovo je Netflixova najbolja originalna serija u poslednjih pet godina“, dodao je drugi.

Serija je naišla na pohvale kritičara.

https://www.youtube.com/watch?v=AFPIMHBzGDs

Najviše komplimenata dobili su Ieun Vong za svoje uloge, ali nisu nezapaženo prošli scenario i režija.

Na 75. Primetime dodeli nagrada Emmy dobio je 13 nominacija, a na 81. dodeli Zlatnih globusa pobedio je u sve tri nominovane kategorije.

U sporednim ulogama pojavljuju se Džozef Li, Jang Mazino, Dejvid Čou i Peti Jasutake.

Stiže druga sezona?

Mnogi priželjkuju i drugu sezonu, a tvorac drame Korejac Lee Sung- Jin nedavno je otkrio kakvi su mu planovi.

Kaže da bi voleo da napravi još sezona, ali da još nije siguran u kojem smeru bi to išlo i kada bi uopšte krenuo s realizacijom.

„U početku smo seriju zamislili kao antologijsku, u kojoj je svaka sezona nova zavada s novim likovima. U isto vreme, stvarno jako volim Denija, Ejmi Džordža i Pola i svet koji smo stvorili.

Dakle, otvoren sam za sve opcije“, rekao je Lee Sung-jin za The Hollywood Reporter.
„Što je najvažnije, želim da nastavim da radim s ovom ekipom u koju sam se stvarno zaljubio.

Ali teško je reći u kojem smeru ćemo ići. Nadam se da će se Savez filmskih i televizijskih producenata urazumiti“, kazao je dok je još trajao štrajk glumaca i scenarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari