Netflix potvrdio: Serija o suđenju Džoniju Depu protiv Amber Herd ovog leta 1Foto: EPA-EFE/EVELYN HOCKSTEIN / POOL / EPA-EFE/EVELYN HOCKSTEIN / POOL

Netflix je potvrdio da nova dokumentarna serija koja se fokusira na suđenje Džoniju Depu protiv Amber Herd stiže na platformu za striming ovog leta.

Kako piše Index.hr, trodelni dokumentarni serijal režirala je Ema Kuper, čiji je cilj bio da predstavi „neutralan pogled na ono što se dešava kada sud javnog mnjenja počne da zasenjuje stvarnost”. Da bi se serija napravila, prikupljeno je 200 sati snimaka sa suđenja za klevetu, sa TikTok video snimcima i Tviter komentarima o slučaju.

„Serija istražuje ulogu društvenih medija u suđenju, postavljajući provokativna, neprijatna pitanja o tome kako su razgovori van sudnice mogli da utiču na ishod“, navodi se u sinopsisu.

Slučaj je okončan 1. juna 2022. godine, kada je sedmočlana porota presudila u korist Džonija Depa i odbacila optužbe njegove bivše supruge, koja je tvrdila da ju je Dep više puta fizički i seksualno napao. Sud je glumcu dosudio više od 10 miliona dolara odštete. Međutim, Amber je rekla da veruje da su društveni mediji uticali na ishod presude.

Serija Dep vs. Herd bi trebalo da bude premijerno prikazan na Netflik-u 16. avgusta u Sjedinjenim Državama, a datumi izlaska u drugim zemljama tek treba da budu objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari