Metju PeriMetju Peri, foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav.“ Ovako proročki počinje uzbudljiva priča poznatog glumca Metjua Perija, koji nam je otkrio detalje svog života od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život“ navodi se u predgovoru neustrašive autobiografije glumca koji je nedavno preminuo u 54 godini, a koju je kod nas objavila Laguna u prevodu Dunje Lozuk.

U ovim memoarima pod naslovom  „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna stvar“,  kako navodi u svom tekstu Lisa Kudrou, Metju Peri iskreno, srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s mnogo čendlerovskih opaski i sarkazma opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi). Piše o želji za priznanjem zbog čega je stremio ka slavi i ogromnu prazninu unutar sebe koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova.

„Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije Prijatelji, deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu. Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi“ , navodi Kudrou .

Marta Kaufman, suosnivačica NBC serije Prijatelji kaže da je za pisanje ovakve knjige trebalo imati hrabrosti.

„A Metju Peri je bio hrabar. Proveo nas je kroz svoju zavisnost, bolest i parališuću usamljenost. On je uspeo da pretvori svoj bol u komičnu radost za druge, ali, kako sam kaže, to ga je mnogo koštalo. Ako želite da saznate ko je bio Metju Peri, udaljite se od senzacionalističkih vesti i pročitajte ovo.“ poručila je Kaufman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari