Neviđena glumačka ekipa okupila se u filmu „Amsterdam“ Dejvida O. Rasela 1Foto: 20th Century Studios/MegaComFilm promo

Od reditelja naslova Bokser, Američka prevara i U dobru i u zlu – Dejvida Rasela, u četvrtak 6. oktobra stiže još jedno veliko ostvarenje – kriminalistički triler Amsterdam.

Reč je o filmu u kojem se pojavljuju praktično svi glumci koji danas čine zvezde Holivuda – od Kristijana Bejla, Margo Robi, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta Denira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka i mnogih drugih.

Naslov već slovi za jedan od glavnih kandidata za dodelu nagrade Oskar što i ne čudi zbog toga što je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala pozitivne kritike kao i najprestižnije filmske nagrade.

Radnja kriminalističkog filma Amsterdam smeštena je u 30-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkirva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Triler o ljubavi i odanosti lična je priča za reditelja i scenaristu filma Dejvida Rasela. „Prijateljstvo i ljubav su osnova filma“, ističe Rasel i dodaje: „meni je najvažnije prijateljstvo između ovih likova. Prijateljstvo između Barta i Harolda je specijalno značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeriju, što predstavlja stub priče filma“.

Sve ukazuje da priznati i ugledni glumci vole da snimaju s rediteljem Raselom jer je do sada uspešno sarađivao sa većinom od njih. Za film Bokser iz 2010. godine Kristijan Bejl i Melisa Lio osvojili su nagradu Oskar u kategorijama za najboljeg sporednog glumca odnosno sporednu glumicu; Dženifer Lorens osvojila je prestižnu zlatnu statuu za najbolju glavnu glumicu 2012. godine za film U dobru i zlu, a Američka prevara ponela je te 2014. jedanaest nominacija za nagradu Oskar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari