New Church vas čeka - ne propustite novo mesto za molitvu, korak po korak, kost po kost 1Foto: Promo/Galerija Kula

New Church – singl projekat člana bendova Sveta pseta, Eaglehaslanded, Radost-stradanje, oformljen 1995, koji seže za svojim pratiocima iz distorziranih dubina Beogradskog predgrađa, prvi put će ugledati svetlost dana izdanjem „a new place to pray“, 13. decembra u Art hub-u Kula.

Pored muzike koju sa sobom nosi New Church, nosi i sliku, što ovo okupljanje čini eksperimentalnim audiovizualnim događajem. Kroz spratove Kule imaćete priliku da upoznate New Church korak po korak, kost po kost .

– Kombinujući elektro nojz sa uplivima melanholičnih jednorifnih gitarskih deonica i pokličnim pojanjem, New Church jeste hodočašće, donoseći poruku iz neznanih mesta, najavljujući svoje postojanje kroz šapute i tihe korake u mraku, igra senki izbušena hipnotišućim, repetativnim mantrama. Njegova Sveta Misa doprinosi istapanju nadrealizma u crno-belom formatu, gde je granica izuzetno tanka između spokoja i nemira, između muzike stvorene za ples pod neonskim svetlima i za osamljeno upijanje tonova u miru sopstvenog doma, gde molitve zvuče kao kletve, dok se pesme sirena uzdižu iza najcrnjih talasa – ukazano je povodom događaja i dodato: „Pridružite se New Church-u, utočištu u kojem ne postoje jezičke barijere, gde su sve forme izgubljene u novom imaretu za molitve“

New Church vas čeka - ne propustite novo mesto za molitvu, korak po korak, kost po kost 2
Foto: Promo/Galerija Kula

Ture se odvijaju u terminima u periodu od 17 do 22 sata na svakih pola sata. Maksimalan broj ljudi po turi je 20, a za termin koji vam odgovara možete se prijaviti na mail [email protected], slanjem imena i satnice koja vam odgovara. Ako je taj termin pun, biće vam ponuđen sledeći slobodan.

Oni koji ne stignu da budu deo ekspedicije i za one koji slučajno primete komešanje u Kuli, moći će da posete njene spratove od 22 do 23 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari