"Nije majka vaspitala licemera": Brendon Frejzer će bojkotovati Zlatni globus 1foto EPA EFE

Još uvek smo nekoliko nedelja udaljeni od objavljivanja nominacija za nagradu „Zlatni globus“,  međutim Bredan Frejzer, jedan od favorita je već izjavio kako mu ne pada na pamet da se pojavi na toj manifestaciji, jer ima od ranije probleme sa organizaciju stranih novinara Holivuda koja stoji iza nagrade.

Naime, Frejzer je je u intervjuu pre nekoliko godina javno optužio za seksualno zlostavljanje Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, koje se navodno desilo 2003. godine.  Danas, on je jako jasan šta misli o celoj toj organizaciji.

„Imam previše istorije i problema sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara“, rekao je otvoreno. „Neću učestvovati na toj manifestaciji ako budem nominovan.

Kako je još rekao, niko ga iz organizacije nikad nije kontaktirao, niti probao da izgladi stvari ili da se ogradi od delovanja svog bivšeg predsednika, i dodao je kako bi bio licimer kad bi se sad pojavio tamo. „Moja majka nije vaspitala licemera. Možeš da mi kažeš da sam mnogo toga, ali ne i to.“

Ipak, čak i nekoliko godina nakon što je članak izašao, Frejzeru je dalje teško da priča o navodnom incidentu. „Priznao bih da osećam malo lupanje srca kada razgovaram o ovome sa vama trenutno“, rekao je novinaru. „Ali u redu je jer se nadam da ću u ovom trenutku mog života i karijere biti prepoznat po svojim profesionalnom radu.

Brendon Frejzer ima sjajne kritike za ulogu u filmu „The Whale“ Darena Arnofskog. On tumači povučenog nastavnik engleskog koji pati od teške gojaznosti i pokušava da se ponovo poveže sa svojom otuđenom ćerkom tinejdžerkom tražeći poslednju šansu za iskupljenje.

Ovaj film, beogradska publika će imate uskoro prilike da pogleda, na samom zatvaranju Festivala Autorskog filma, 3. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari