Nije mi teško, svaku ulogu vezujem za sebe 1

Protekle nedelje Danica je za tu ulogu nagrađena na šabačkom festivalu „Pozorišno proleće“, dok je za najbolju mladu glumicu prošlog meseca proglašena na „Danima komedije“ u Jagodini, i to za ulogu Megi u predstavi „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olivere Đorđević.

*Kada i zašto ste odlučili da se bavite glumom?

– Bila sam mala, četvrti-peti razred osnovne škole, kada sam krenula kod Miloja Buce Ivanovića u glumački studio. Motivi su se vremenom menjali. U početku to je bilo da budem glumica, popularna, posle toga su bili drugi motivi, naravno normalniji. Sad je to moj život i smisao. Mnogo sam sretna što se bavim glumom, imam dobra iskustva u predstavama i zadovoljna sam što sam radila sa značajnim rediteljima sa ovih prostora.

*Stigle su i nagrade, samo prošle nedelje u Šapcu za najbolju mladu glumicu. Kakva je Vaša uloga u Tartifu?

To je uloga Marijane, ćerke Orgonove, koju otac prisilno pokušava da uda za Tartifa. To je devojka koju nikada niko nije pitao za mišljenje, do trenutka kada je upitana za taj brak. To je drska, cinična i razmažena devojka, koja je zapravo prilično nezaštićena. Jedinu ljubav koju ona ima je Dorina, njen jedini prijatelj.

*Da li Vam je teško da tumačite likove različite od Vas same?

– Ja svaku ulogu vezujem za sebe, jer od sebe ne mogu da pobegnem. Nije mi teško, zadovoljstvo mi je. I ovo je jedna od mojih omiljenih uloga.