Nišvil 2022: Al McKay dobitnik nagrade "Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima 1Foto: EPA-EFE/Adrian Ruiz de Hierro

Al Mc Kay, legendarni gitarista, autor i producent, dobitnik više Grammy nagrada, koji je i član originalne postave kultnog soul funk benda Earth, Wind & Fire Experience, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nišvila “Šaban Bajramović” za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima, saopštio je Nišvil.

Al McKay je u grupi Earth Wind and Fire proveo osam zlatnih godina (1973 – 1981) tokom kojih su nastali mnogi od velikih hitova ove grupe koja je kombinujući R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, dance, latin i afro pop stvorila autentičan stil i zvuk.

Sam ili zajedno sa pevačem “Earth Wind and Fire” Maurice White-om, McKay je autor nekih od njihovih najvećih hitova uključujući i “September”, “Happy Feeling”, “Sunshine”, kao i “Boogie Wonderland”, koju su zajednički producirali.

Ovo će biti drugi nastup čuvenog gitariste u Srbiji nakon sada već kultnog koncerta originalne postave Earth, Wind & Fire u hali Pionir 1975. godine, kada su kao predgrupa Santani oduševili prisutne.

On i Earth, Wind & Fire Experience na Nišvilu će nastupiti večeras.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari