Nova izložba o shvatanju umetnosti kod autora mlađe generacije 1BETAPHOTO/HINA/Zvonko KUCELIN

Nova izložba „Stavovi i forme: Umetnost kao forma mišljenja“ biće otvorena u petak, 8. jula, u beogradskoj galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, saopštio je Muzej savremene umetnosti.

Kako se navodi u saopštenju, postavka „Stavovi i forme“ treba da odgovori na pitanje da li su, i u kojoj meri, iskustva novih umetničkih praksi iz 1960-ih i 1970-ih prisutna u shvatanju umetnosti autora mlađe generacije.

Publici će biti prikazani izabrani radovi Pavla Banovića, Milice Bilanović, Viktora Cvejića, Katarine Jovanović Alfe, Luke Ličine, Nemanje Milenkovića, Tijane Petrović, Konstantinosa Patelisa Milićevića, Adrien Ujhazi i drugih.

„Umesto puke prezentacije, postavkom ali i kroz prateća dešavanja, kustosi će pokušati da kreiraju izložbu-događaj. Platforma za razmenu mišljenja i energija gde, u konačnom ishodu, sama izložba funkcioniše kao autonoman umetnički entitet čijim sastavnim elementima postaju vreme, okolnosti, vrednosti, frustracije, iskoraci, granice…“, navodi se u saopštenju.

Autori izložbe Miroslav Karić i Nebojša Milenković su naveli da planiraju da ona postane tradicionalna, tako što bi se jedne godine održavala u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu a sledeće u Novom Sadu.

Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova a ulaz u galeriju je besplatan.

Izložba će biti otvorena do 8. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.