Nova knjiga Lauševića "Sve prođe, pa i doživotna" od 21. decembra u prodaji 1

Nova, treća knjiga glumca Žarka Lauševića „Sve prođe, pa i doživotna“, u izdanju beogradske kuće Hipatia, u prodaji će biti od 21.decembra u objektima Moj kiosk i svim bolje snadbevenim knjižarama.

Lauševićeve dve prethodne knjige „Godina prođe, dan nikad“, u izdanju ,,Novosti” i „Druga knjiga“, takođe u izdanju „Hipatie“, doživele su veliki uspeh, navodi se u saopštenju izdavača.

Laušević je osuđen za dvostruko ubistvo, bio je u zatvoru i u svojim dnevničkim zapisima „bolno je iskren u preispitivanju svog udela u krivici zbog koje je lišen slobode, vapi za svojom ljubavlju, Anitom, za decom, za roditeljima“. Knjiga „Sve prođe, pa i doživotna“ je, kako se navodi, uzbudljiva dokumentaristička proza u literarnom tkanju koja se teško ostavlja do poslednje stranice.

„Na stranicama nove knjige Žarka Lauševića ‘Sve prođe, pa i doživotna’ nalazimo bespoštedno strogo vođene i dosledno beležene razgovore sa samim sobom“, navela je u predgovoru književnica i rediteljka Vida Ognjenović. Te Lauševićeve, do surovosti precizne vivisekcije sopstvene pozicije u dosuđenoj krivici, autentičnom misaonom oštrinom i smelim zahvatima u samo srce činjenica, čine ovu knjigu izuzetnom, istakla je ona. Prema njenom mišljenju, snaga knjige je u tome što je bez bolećivosti, što ne zamagljuje, ne mami sažaljenje, ne pozira, već razotkriva i ne uzmiče pred suočavanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari