Novi roman Branka Rosića 1

Branko Rosić, pisac i zamenik glavnog urednika Nedeljnika, objavio je upravo svoj drugi roman, pod nazivom „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ u izdanju Lagune.

Igor Braunović je uspešan beogradski novinar i zvezda čuvenog televizijskog šou-programa. Njegova karijera je besprekorna sve do trenutka kad u direktnom programu javno ne izgovori nepromišljeni komentar o prvom čoveku u državi. Nakon toga se njegov profesionalni i privatni život dramatično menja.

Saša Braunović, nekadašnja jugoslovenska rok zvezda, posle raspada zemlje povukao se u anonimnost i preselio u London želeći da vodi miran život, daleko od očiju javnosti. Ipak, njegova pređašnja popularnost, poput mračne senke iz prošlosti, pratiće ga u svim pokušajima da se sakrije, od londonskih pabova do obala Lamanša.

Ukrštajući sudbine dva brata i sudbine njihovih porodica, Branko Rosić u svom novom romanu ispisuje dinamičnu i uzbudljivu priču o ljudima koji su skupo platili cenu slave. U svetu gde se uspeh meri brojem rasprodatih koncerata i neprestanim obaranjem rekorda gledanosti, sasvim običan život podjednako je i luksuz i propast.

U najavi romana, Teofil Pančić kaže da se „u Rosićevom eksplozivnom romanu i ljubi i ubija, ali ništa nije glamurozno kao kod Bonda, Džejmsa Bonda, nego je više balkanski (ne)zasitno: kao kad utoliš glad, ali ipak nastavljaš da jedeš, nije ti dosta“.

„Tu je savremeni Beograd u svim svojim ispoljenjima, ljudi bez kičme, novinarstvo bez smisla, sfućkane karijere i popucale ljubavi, prostakluk bogatstva i čemer bede, izazovne tinejdžerke i ugrožene životinje, izgubljeni migranti i još izgubljeniji domoroci, te ne na posletku, premijer Srbije koji šmrče kokain i petlja s tuđim ženama. Je li to sve? Daleko od toga. Ali je dobro zamešeno, pa traži da se uzme onako vruće“, istakao je Pančić.

Pisac Filip David piše da „roman nikog neće ostaviti ravnodušnim“.

„Branko Rosić se predstavlja kao zreo pisac koji ovim romanom zasluženo dobija značajno mesto u savremenoj srpskoj književnosti. Roman o vremenu u kojem živimo, svetu zloupotrebe vlasti, izdaji profesije, dubokom moralnom padu, korupciji, terorizmu. Branko Rosić piše rukom sigurnog, iskusnog pouzdanog pripovedača koji ume da vidi i zna da priča“, naveo je Filip David.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari