Novi roman Jelene Lengold "Lakonogi dan" u izdanju Arhipelaga 1Foto: Stanislav Milojković

Novi roman Jelene Lengold „Lakonogi dan“ upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga, u ediciji Zlatno runo.

Glavni junak ove priče je pisac koji, u potrazi za razrešenjem porodične istorije i životnih sumnji, kao i nedoumica poteklih iz ljubavnog brodoloma, odlazi na dugačko putovanje po Evropi – od italijanskih obala sve do norveških luka i fjordova.

Posle tog putovanja od zemlje do zemlje i od grada do grada, progonjen svojim nemirima, vraća se u rodni grad gde ga čeka svet koji je ostavio, i životne istine s kojima mora da izađe na kraj.

„Dok smo u romanu „Odustajanje“ čitali priču o junakinji u tri životna doba, u „Lakonogom danu“ čitamo priču o junaku kome je potrebno celokupno iskustvo vlastitog života da bi se suočio sa emotivno i egzistencijalno teškom situacijom koju je iskusio. Otuda junak novog romana Jelene Lengold odlazi na putovanje ne samo da bi se, makar privremeno, izmestio iz svoje svakodnevice, već i da bi postao spreman za odgovore i saznanja do kojih na kraju mora doći. Kao i u drugim svojim knjigama, Jelena Lengold i u „Lakonogom danu“ pripoveda uzbudljivo i provokativno, zavodljivo i jezički i stilski perfektno“, kaže Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.

Prethodni roman Jelene Lengold „Odustajanje“, za koji je dobila Nagradu grada Beograda za najbolju knjigu u 2018. doživeo je do sada tri domaća izdanja, a u novembru prošle godine i izdanje na nemačkom jeziku.

Novi uzbudljiv roman „Lakonogi dan“, od 7. aprila nalazi se u prodaji (u svim boljim knjižarama u zemlji, kao i putem sajta Arhipelaga (www.arhipelag.rs)).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari