Novi Sad: Sutra počinje džez festival 1

U Srpskom narodnom pozorištu od danas pa do subote 17. novembra održava se glavni program 20. Novosadskog džez festivala.

Prve dve večeri održavaju se tri specifična džez nastupa, dok je završnica festivala prava džez poslastica za sve ljubitelje.

Večeras nastupaju Macha Gharibian Trio, The Steve Wilson and Wilsonian’s Grain, i Julia Siedl Trio, drugi dan festivala rezervisan je za Shalos, The Jeff „Train“ Watts Quartet, i The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors feat. Marco Pignataro. Festival zatvaraju Jumbo Big Band koji se sastoji od Big Band RTV iz Slovenije, Jazz Orkestar iz Hrvatske i Big Band RTS-a, a zatim sledi i nastup Seamus Blake and The French Connection. Program počinje u 20 časova i održava se na sceni Jovan Đorđević. Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti u SNP-u po ceni od 900 dinara, i to od 11 do 20 časova. Sve tri festivalske večeri propraćene su džem sešnima koji počinju u ponoć u klubu SNP-a.

Uvertire od prošle srede

Uvertira glavnom programu 20. Novosadskog džez festivala bio je besplatan uvodni program koji je počeo prošle srede. Zainteresovani su tokom uvodnog programa mogli da učestvuju u radionicama i predavanjima kao i da prisustvuju otvorenim probama. Održan je i znatan broj besplatnih koncerata na različitim lokacijama, kao i izložba plakata samog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari