Novogodišnji gala koncert Narodnog pozorišta u Beogradu: Svečano i romantično 1Foto: FoNet/SeeCult.org

Novogodišnji gala koncert ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu biće održan 13. i 14. januara (19:30) na Velikoj sceni, ove kuće.

Više od tri decenije, od 1993. godine, Narodno pozorište u tom periodu tradicionalno organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru uz specijalno pripremljen muzički repertoar, obojen romantičnom i svečarskom atmosferom, koju će ove godine, prvi put, svojim učešćem obogatiti i ansambl Baleta.

Kako poručuju iz Narodnog pozorišta, publika će biti u prilici da uživa u veoma bogatom, sadržajnom i brižljivo odabranom višečasovnom programu koji će obe zimske večeri pretvoriti u nezaboravnu novogodišnju simfoniju.

Na repertoaru, koji će biti otvoren uvertirom iz Rosinijeve „Pepeljuge“, naći će se neki od najlepših dueta i horskih izvođenja iz opera „Rigoleto“, „Bal pod maskama“, „Norma“, „Knez Igor“, „Karmen“, „Don Karlos“, „Nabuko“, „Manon Lesko“ i „Koštana“, kao i odlomci iz popularnih baletskih predstava „Krcko Oraščić“, „Gusar/Le Corsaire“, „Kraljica Margo“ i „Labudovo jezero“.

Programom, u režiji Marija Pavla del Monaka, dirigovaće Aleksandar Kojić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković.

Izbor scenografije uradila je Jasna Saramandić, a izbor kostima Katarina Grčić Nikolić.

<

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari