Nušićijada: Mesto radosti, mirenja i spajanja 1

Danas od 18 časova u mestu nadomak Ivanjice simboličnog naziva i simbolične istorije – Bedinoj Varoši, lokalitet Palibrčki grob, organizuje se drugi događaj u okviru Nušićijade 2018: prve a devete, prognane a slobodne, istinske, vedre i autentične…

…najavljuju iz Udruženja građana KudeS, koje je oživelo, iznova osmislilo i učinilo Nušićijadu jednim od najuzbudljivijih letnjih zbivanja u Srbiji. Ovom udruženju Opština Ivanjica praktično je oduzela manifestaciju spočitavši im nenamensko trošenje novca, da bi sama za organizaciju „svoje“ Nušićijade potrošila iz budžeta duplo više. U KudeS-u, međutim, nisu sedeli skrštenih ruku pa su napravili jednu „mini“ Nušićijadu od dva dana i dva događaja u dva mesta. Prvi je bio protekle subote u Beogradu, u Ustanovi kulture Parobrod.

Program drugog dela prognane a slobodne, prve a devete Nušićijade, nakon otvaranja, rezervisan je satiričare i humoriste Zorana Kesića, ekipu redakcije Njuz.net i Dragoljuba Dražu Petrovića, koji su i ovog puta „Ipak viđeni za Ivanjicu“.

Stihovi i priče Marka Šelića Marčela i „Napet šou“ prethodiće ostvarenju Reflektor teatra, predstavi Smrt fašizmu – O Ribarima i Slobodi, dokumentarnoj predstavi o sećanju na Ivu Lolu i porodicu Ribar. Za koncept i režiju ove predstave zaslužna je Milena Minja Bogavac, dok će je izvesti glumci Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

U nastavku večeri Dragoljub Đuričić i bubnjari izvešće koncert za publiku, ali i sa publikom. Priču o nasmejanom čoveku u interpretaciji Milana Laneta Gutovića nastaviće Sergej Trifunović muzičko-scenskim nastupom. Završetak programa rezervisan je za kvintet sastav Luz Azul i zvuke bosanove i latino muzike.

Paralelno sa programom slobodne Nušićijade posetioci će moći da vide i izložbu Novog optimizma „Karikature od naših života“ sastavljenu od radova Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića. Za najmlađe nušićevce rezervisan je dečji kutak.

„Dođite da se oprobamo u nušićevanju van varoškog komfora Nušićevog kraja sveta i da, uprkos svemu, pokažemo da je Nušićijada mesto radosti, mirenja i spajanja, a bilo koja teritorija Ivanjice naš centar“, pozivaju KudeS-ovci.

Festivalska lokacija nalazi se sedam kilometara od centra Ivanjice, na putu prema Sjenici. Parking je obezbeđen na lokalitetu „Palibački grob“, gde će moći da se dobiju dalje instrukcije i informacije o prilasku lokaciji, i gde će funkcionisati taksi služba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari