O čemu se u Londonu govori i ćuti 1Foto: Free Images/Mattias Skoog

Govori se o
Filmsko ostvarenje „Boemska rapsodija“, režisera Brajana Singera posvećeno životu slavnog frontmena grupe Kvin Fredija Merkjurija u Velikoj Britaniji je 2018. bio najgledaniji film.

Dobro se pamti kako je glumac Rami Malek udahnuo život voljenom Frediju. Na internet sajtu IMDB film ima visoku ocenu osam, a i propraćen je dobrim kritikama.

Ćuti se o

Međutim, uspeh ovog filma koji je do sada na blagajnama zaradio oko 900 miliona evra, nije stigao do onih koji su za njega zaslužni. Iako se smatra da je reč o jednom od najprofitabilnijih muzičkih filmova svih vremena, gitarista grupe Kvin Brajan Mej izjavio je da su članovi ove grupe bili konsultanti autora filma. U Bi-Bi-Sijevoj radio emisiji The Zoe Ball Breakfast Show pre neki dan Mej je kazao: „Još nismo dobili ni penija. Videli smo se sa knjigovođom i ništa. Nje li to smešno? Koliko film treba još da zaradi da bi mi dobili neki novac?“ Računanjem se pozabavio londonski tabloid Dejli mejl. Ovaj list je izračunao da bi glavnoj naslednici Fredija Merkurija Meri Ostin na ime autorskih prava trebalo da bude isplaćeno 45 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari