O čemu se u Nišu govori i ćuti 1Foto: Plakat

Govori se…

O drugom pozorišnom festivalu balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ zbog otkazivanja reditelja i predstava koje je trebalo da bude izvedene u zvaničnoj konkurenciji. Posle odbijanja reditelja Igora Vuka Torbice da režira predstavu u niškom teatru, što je potom učinio i Kokan Mladenović, sada je rumunsko pozorište povuklo svoju predstavu „Labudovo jezero – novo viđenje” u izvođenju „Čiki Gergelji“ teatra iz Temišvara.

Jedini razlog zbog kojeg se poznati reditelji i predstave povlače sa „Teatra na raskršću” jeste politička konotacija, odnosno činjenica da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pokrovitelj.

Ćuti se …

O tome da li je ovo konačan spisak predstava i reditelja koji će bojkotovati „Teatar na raskršću” ili će, prema nepotvrđenim najavama, biti još onih kojima se ne dopada to što je Vučić pokrovitelj festivala. Inače, najavljeno je da će u zvaničnoj konkurenciji biti izvedeno osam predstava koje govore o odnosu čoveka prema slobodi.

Ćuti se i o razlozima zbog kojih je direktor festivala i Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Ž. Milovanović predložio da predsednik Srbije bude pokrovitelj pozorišnog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari