Objavljen prvi trejler za novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” 1Foto: Promo

Posle osamnaest godina pauze i njegovih remek – dela koja su svrstana u filmsku baštinu (“Balkanski špijun”, “Profesionalac”, “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva”, “Underground”…), naš legendarni dramatičar i scenarista Dušan Kovačević završio je novi film “Nije loše biti čovek”, koji potpisuje kao reditelj.

Datum premijere i njegova bioskopska distribucija biće uskoro objavljeni, a ovaj događaj najavljuje prvi trejler za najiščekivaniji film u našoj kinematografiji u poslednjih nekoliko godina.

U filmu “Nije loše biti čovek” Kovačević se vraća publici sa komedijom sa elementima trilera, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković), pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom…

O svom novom ostvarenju, Dušan Kovačević kaže:

– Od postanka sveta pa do dana današnjeg, svaki čovek se bar jednom upitao ima li života posle smrti. Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli? Da li ćemo ovaj svet, možda, videti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vreme ovog života? Filmska priča „Nije loše biti čovek“ daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, verovanjima i običajima mnogih naroda. Neko će u ovu tragikomičnu priču poverovati, neko će je gledati sa osmehom, ali će svi sigurno sa pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije večiti kraj, da postoji neka nada za još jednim životom. Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života posle smrti? i drugo: Ima li života pre smrti?” – ističe Kovačević.

Pored Vojina Ćetkovića i Gordana Kičića, u likovima Kovačevićevh junaka gledaćemo i Miru Banjac, Branku Katić, Nenada Jezdića, Srđana Žiku Todorovića, Milana Laneta Gutovića, Andriju Kuzmanovića, Borisa Milivojevića, Marka Gvera, Bojana Dimitrijevića, Lenu Kovačević, Hristinu Popović, Srđana Timarova, Andriju Miloševića, Jelenu Mihajlović, Nemanju Stamatovića…

Film je okupio i druge renomirane autore – direktor fotografije je Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić, a muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga.

Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Contrast Studios, Terminal 3, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom, uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari