Objavljen spot za staru pesmu Bitlsa, koji je animiran uljanim bojama 1Foto: Library of Congress / Public Domain / Wikimedia Commons

Legendarni album Bitlsa „Revolver“ dobio je nedavno svoje reizdanje, a u okviru promocije ove ploče, objavljen je veoma kreativan video spot za pesmu „I’m Only Sleeping“. U pitanju je treća numera sa datog albuma, koji je liverpulska četvorka izdala u avgustu 1966. godine.

Ono što ovaj video čini posebnim je činjenica da napravljen uz pomoć čak 1.300 slika urađenih uljanim bojama i modernih alata za animiranje. Njegova autorka je Em Kuper, a sam proces stvaranja 3-minutnog spota trajao je nekoliko meseci.

Kuper je izjavila da se rukovodila tekstom pesme kada je smišljala koncept videa, koji podseća na san, što i ima smisla imajuću u vidu stihove Džona Lenona, glavnog autora pesme.

Pogledajte kako izgleda novi spot za pesmu „I’m Only Sleeping“ u produžetku.

Na reizdanju albuma „Revolver“ nalazi se i demo verzija singla „Yellow Submarine“, na kojoj Lenon i Mekartni pevaju u duetu. Podsećamo vas, u verziji koja je izašla na zvaničnom albumu, pesmu je pevao Ringo Star, bubnjar grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari