Od danas u Vranju: "Proleće u pozorištu" za učenike osnovnih škola 1"Proleće u pozorištu" u Vranju. Foto:V.R./Danas

U dogovoru sa direktorima šest osnovnih škola u Vranju, glumci Pozorišta „Bora Stanković“ od danas do 25. maja izvodiće predstave za školski uzrast u okviru akcije 2Proleće u pozorištu“, a nakon tragičnih događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Ocenili smo da na ovaj način možemo doprineti da deca iz vranjskih osnovnih škola u ovom trenutku, mogu da kroz posetu pozorištu dobiju jednu novu dimenziju relekasacije od tragedje koja nas je zadesila,  pa smo se odlučili da đaci iz svih vranjskih škola u narednih deset dana odgledaju predstavu „Pinokio“ iz naše produkcije“, rekao je za Danas Nenad Jović, upravnik vranjskog teatra.

Danas tačno u podne odigrana je po prvi put predstava „Pinokio“, koja je premijerno izvedena 9. aprila, a čijeg odlaganja nije bilo na zahtev roditelja dece iz Vranja nakon ubistva đaka u školi u Beogradu.

Narednih dana gosti vranjskog pozorišta biće deca iz svih škola u Vranju, a očekuje se u skladu sa interesovanjem da će ovu predstavu gledati i mališani iz ovdašnjih dečjih vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari