Održana prva proba predstave ”Pristanak“ u Ateljeu 212 1Foto: Atelje 212

Održana je prva proba predstave „Pristanak“ Ateljea 212 u režiji Nebojše Bradića i autorke Nine Rejn, a premijera je predviđena za oktobar mesec, navodi se u saopštenju iz ovog pozorišta.

„Zašto je pravda slepa? Da ii je uvek nepristrasna? Ima li često sužene vidike? To su neka od pitanja koje postavlja novi komad Pristanak u Ateljeu 212“, navodi se u saopštenju.

Advokati, koji su istovremeno prijatelji, zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih.

Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.

Pristanak , moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, proverava dokaze sa svake strane i dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalististički svet, da nepogrešivo usmeri svoju pravednu srdžbu i podeli svima ono što im pripada.

Napisan britkim jezikom, pametan i višeslojan komad Nine Rejn bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se turbulentno prepliću i u profesionalnim i ličnim zivotima mladih ljudi koji su glavni akteri.

Pristanak je premijerno izveden u londonskom Nacionalnom teatru 2017, da bi naredne sezone bio prebačen u Pozorište Harold Pinter na Vest Endu.

Nina Rejn je napisala i komade: Zemlja tigra, Plemena, Zec i Priče. Dobitnica je nagrada Ivning standarda za pisca koji najviše obećava, Drama deska i Njujorškog kruga kritike.

Prevod Ivana Dimić, kostimograf Marina Medenica, scenograf Marija Jevtić, kompozitor Zoran Erić.

U predstavi igraju Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin, Sofija Juričan.

Premijera je predviđena za oktobar mesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari