Održana zaječarska premijera filma “Trag divljači” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U prepunoj sali Pozorišta, samo nekoliko dana posle beogradske premijere, održana je zaječarska premijera filma “Trag divljači” u režiji Nenada Pavlovića.

Nakon projekcije publici su se poklonili reditelj Nenad Pavlović i glumci Radivoje Bukvić, Milena Pavlović i Milan Čučulović. Protagoniste filma gledaoci su nagradili gromoglasnim aplauzom.

Radnja filma prati perspektivnog novinara u komunističkoj Jugoslaviji 1979. godine, koji istražuje svirepo političko ubistvo u malom ruralnom mestu, samo da bi se našao upleten u mračnu porodičnu dramu prepunu skrivenih tajni kroz vekovnu tradiciju nasilja.

Zajedno sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, Nenad Pavlović potpisuje i scenario filma koji je pisan po motivima proze njegovog oca Živojina Žike Pavlovića, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih književnih i filmskih autora.

U izjavi za medije Nenad ističe da dela Žike Pavlovića nisu jednostavna za adaptaciju, jer se on bavio i filmovima i književnošću, pa nije imao potrebe da stvara scenario. Takođe i emotivno mu je bilo teško da radi adaptaciju dela svog oca, ali je zadovoljan što je u tome uspeo.

Likovi u filmu su iz opusa “Divlji vetar” Živojina Pavlovića koji prati porodicu Jotić od kraja 19. do 80-tih godina 20. veka.

Prema rečima Pavlovića, postojeće napisane sudbine i odnosi likova su adaptirani i na to je dodata krimi priča odnosno zaplet.

Nosilac naslovne uloge u filmu Radivoje Bukvić oduševljen je gostoprimstvom i prirodnim lepotama Istočne Srbije, sa kojom se prvi put susreo prilikom snimanja filma.

Ističe da mu lik Jugoslava nije teško pao jer je od strane reditelja pedantno napisan tako da nije bilo mesta improvizaciji. Sa snimanja nosi lepe utiske i nada se da će se brzo vratiti u naš kraj.

Žikina ćerka, glumica Milena Pavlović  je u izjavi za medije istakla:

”Igrati po delu mog oca nije nimalo lako ali na taj način ja osećam njegov duh, njegovo prisustvo.  Što se tiče lika Sibinke , ona je zaista iz ovih krajeva što ste mogli videti po njenom akcentu, duhu, toj vrcavosti koju poseduje i samim tim ta uloga sa sobom nosi brojne pohvale upravo iz razloga što je životna, šarolika i duhovita.”

Glumac Milan Čučulović koji u filmu tumači lik inspektora Mišića naglašava da je iskustvo sa snimanja fantastično i da nosi jako lepe utiske i iz Knjaževca i iz Zaječara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.