Omaž izuzetnom piscu, pesniku i beskompromisnom javnom intelektualcu Čarlsu Simiću u Domu omladine Beograd 1Foto promo Dom omladine Beogard

Program kojim se iznova odaje počast nedavno preminulom književnom velikanu, omaž Čarlsu Simiću (1938–2023), američkom pesniku i esejisti srpskog porekla, održaće se u nedelju, 26. marta u 19 časova, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Program će imati dva segmenta. U jednom delu omaž Čarlsu Simiću proteći će u znaku razgovora o njegovim pesmama i esejima, pesničkim knjigama, uključujući i najnoviju No Land in Sight (2022).

Govoriće se i o Simićevim književnim večerima u Beogradu tokom dvehiljaditih godina, njegovim knjigama prevedenim na srpski jezik, kao i o Simićevim prevodima srpske poezije na engleski jezik.

U razgovoru o književnosti velikana, upamćenog i kao beskompromisnog javnog intelektualca, učestvuju kritičarka Jovana Milovančević i pesnici Gojko Božović i Marko Kragović.

U drugom delu ovog omaža pesnikinje i pesnici nove generacije čitaće Simićeve i svoje pesme. U programu učestvuju Srđan Gagić, Marija Dragnić, Ognjen Obradović, Milica Špadijer, Radmila Petrović, Bojan Vasić, Snežana Nikolić, Marija Radić i Marko Kragović.

Program organizuje Izdavačka kuća Arhipelag u saradnji s Domom omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari