OpenhajmerFoto: Universal Pictures - Atlas Enter / AFP / Profimedia

 

Film „Openhajmer“ o poznatom fizičaru osvojio je svet i zasluženo došao do velikog uspeha kojim se malo koji biografski film može pohvaliti. Letnji filmski hit i jedan od najboljih filmova godine ovog vikenda došao je do zarade od 912 miliona dolara, kako navode brojni mediji. Time je postavio novi rekord kada su u pitanju biografski filmovi, koji je dosad držao film „Boemska rapsodija“ o Frediju Merkjuriju i grupi Kvin.

„Boemska rapsodija“ zaradila je 910 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica. „Openhajmer“, koji je još uvek na repertoaru, uspeo je da ga prestigne i vrlo blizu je prihoda od milijardu dolara. Mnogi predviđaju da će ipak teško doći do te brojke.

Uspeh „Openhajmera“, biografskog filma o fizičaru Robertu Openhajmer i nastanku i posledicama atomske bombe, ponajviše je rezultat fenomena „Barbenhajmer“. Budući da je film izašao u isto vreme kad i „Barbi“, marketing je bio usresređen na priču kako su to dva filma koja morate pogledati, iako su u pitanju veoma žanrovski različita ostvarenja.

Mnogi isto tako predviđaju da će film biti među vodećim kandidatima za Oskara, kad su u pitanju kategorije za najbolji film i režiju (Kristofer Nolan), ali i najboljeg glavnog (Kilijan Marfi) i sporednog glumca (Robert Dauni Džunior), prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari