Opereta "Parski život" u Madlenianumu 1foto Zoran Škrbić

Premijera operete Žaka Ofenbaha „Pariski život“ najavljena je za 1. oktobar na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.
U Beogradu komad je postavila autorska ekipa na čelu sa rediteljem Robertom Boškovićem i njegovim stalnim saradnicima iz Hrvatske: Igorom Vajdlihom kao dramaturgom koji je radio i prepev stihova i adaptaciju, scenografkinjom Vesnom Režić, kostimografkinjom Duškom Nešić i Draženom Matijaševićem, koji je radio lutke.

Na čelu beogradske ekipe za dirigentskim pultom je Vesna Šouc, a složenu i nadasve zabavnu koreografiju je radila Milica Cerović, dizajn svetla Srđan Jovanović i dizajn zvuka Dušan Arsikin.

Dašak Pariza u ovom raspevanom i razigranom muzičkom komadu doneće veliki ansambl predstave, u kome se neki od aktera pojavljuju i u dvostrukim ulogama, a tu su i gošće iz regiona: Vasa Stajkić, Dimitrije Cincar-Kostić, Arsenije Tubić, Đorđe Viktor Vlajić, Branislava Podrumac, Jana Pogrmilović, Anja Orelj, Miloš Đorđević, Srđan Timarov…, uz orkestar Opere i teatra Madlenianum, kao i brojni horski i plesni ansambl.

Solisti, hor i plesači su tokom maja meseca imali višednevne audicije, u čijem finalu su odabrani najbolji i posle višemesečnih zahtevnih proba beogradska publika će ih videti u dve premijere 1. i 8. oktobra i u reprizi 24. oktobra.

Radnja Pariskog života na prvi pogled je priča ‘lakih nota’, priča o pariskoj zlatnoj mladeži koja skraćuje dane u svojim igrama, bez razmišljanja o tuđim osećanjima i bezobzirnosti svojih životnih navika.

Uništavaju tuđe ljubavne živote kako bi barem kratko pronašli jeftine užitke za svoje isprazne živote.

Okrenuti samo sebi i svojoj zabavi, u svom krugu prijatelja među kojima je reputacija sve… moglo bi se pomisliti da govorimo o nekoj savremenoj priči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari