Osnovni sud u Nišu predložio da se Draganu Bjelogrliću sudi u Beogradu 1Foto: Printscreen/Kurir/ M.S.

Osnovni sud u Nišu predložio je da se glumcu Draganu Bjelogrliću, koji je optužen za nasilničko ponašanje zbog fizičkog napada na režisera Predraga Antonijevića, sudi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu iz razloga celishodnosti, potvrđeno je Danasu.

Konačnu odluku o mesno nadležnom sudu doneće Vrhovni kasacioni sud, kojem je predlog upućen.

Postupajući sudija niškog Osnovnog suda se u predlogu pozvao na član 33 Zakonika o krivičnom postupku, u kojem se navodi da “na predlog sudije za prethodni postupak, sudije pojedinca ili predsednika veća  Vrhovni kasacioni sud može za vođenje krivičnog postupka odrediti drugi stvarno nadležan sud ako je očigledno da će se tako lakše sprovesti postupak ili da postoje drugi važni razlozi”.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je 26. novembra optužni predlog protiv Bjelogrlića za krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest meseci.

Bjelogrliću se stavlja na teret fizički napad na režisera Antonijevića 23. avgusta rano ujutru u kafeu hotela „Ambasador“ u Nišu, u kojem su bili smešteni gosti „Filmskih susreta“.

Bjelogrlić je na salušanju priznao da je izvršio ovo krivično delo, ali je kazao da je “naseo na grozne provokacije Antonijevića” i da mu je žao zbog onoga što je uradio.

“Žao mi je što sam naseo na grozne provikacije Antonijevića koje traju godinu i po dana, žao mi je što se Antonijević pojavio iz ko zna kojih razloga na festivalu na kojem sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te grozne provokacije i što je ovo bacilo senku na te premijere, žao mi je što sam to uradio”, rekao je Bjelogrlić novinarima nakon saslušanja.

On je naglasio da se nije dogodilo ono što su tada pisali režimski tabloidi.

Precizirao da nije sa umišljajem krenuo ka Antonijeviću, već je pošao do toaleta, ali je onda “ odreagovao na njegovo dobacivanje”.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić rekao je da je veštačenje pokazalo da glumac nema ni psihoaktivne supstance ni alkohol u krvi, što su takođe pisali tabloidi.

Ubrzo posle incidenta, na privatnim nalozima na društvenim mrežama pojavio se snimak sa nadzornih kamera hotela na kojem se vidi Bjelogrlićev fizički napad na Antonijevića.

Na snimcima se vidi kako Bjelogrlić ustaje od svog stola, prilazi delu kafe- restorana u hotelu Ambasador u kojem sedi Antonijević sa društvom i udara ga više puta u glavu, posle čega dolazi do gušanja, koje prekida nekoliko njihovih kolega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari