Šarmom zaveo ćerku Sindi Kroford, ulogom Elvisa zadivio ceo svet: Ko je Ostin Batler, najbolji glumac na Zlatnim globusima 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„U ovoj prostoriji sam sa svim svojim herojima. Ne mogu da verujem da sam ovde“, rekao je Ostin Batler, nakon što je proglašen najboljim glumcem na dodeli Zlatnih globusa, posebno ističući Breda Pita i Kventina Tarantina.

Glumac Ostin Batler osvojio je glavnu filmsku nagradu na svečanoj dodeli Zlatnih globusa. Proglašen je najboljim glumcem u filmskoj drami za ulogu kojom je oživeo legendu rok muzike Elvisa Preslija.

Ostin Batler je 31-godišnji glumac. Rođen je 17. avgusta 1991. godine u Anahajmu u Kaliforniji. Proslavio se ulogama na Disney kanalu, Nickelodeon-u i CW-u. Glumio je u američkoj tinejdžerskoj seriji Switched At Birth, Once Upon a Time… in Hollywood, The Carrie Diaries…

Glumio je u brojnim tinejdžerskim naslovima. Uloga kojom se probio u glumački svet je bila u seriji Vodič za preživljavanje kroz osnovnu školu (Ned’s Declassified School Survival Guide). To je njegova prva velika televizijska uloga zbog koje je dobio sopstvenog glumačkog agenta.

O ulozi Elvisa Preslija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Austin Butler (@austinbutler)


U julu 2019. godine pojavila se vest da je Ostin izabran za ulogu Elvisa Preslija u biografskom filmu Baza Lurmana. Govoreći o ulozi Preslija, Ostin je za Hollywood Reporter rekao:

„Kad sam počeo s time, hteo sam da postignem da moj glas bude identičan. To mi je ulilo strah. To je razbuktalo vatru. Godinu dana pre nego što smo počeli da snimamo, bavio sam se glasom. Gledao sam koliko god sam mogao njegove nastupe i filmove, iznova i iznova. Osećam veliku odgovornost prema Elvisu, njegovoj bivšoj ženi Prisili i ćerki Lisi Mari i svim ljudima širom sveta koji ga vole.“

Baz Lurman je rekao da je video sličnost između Elvisa i Ostina. „Elvis je bio izrazito duhovna osoba. I mislim da Ostin ima duhovne kvalitete. Vrlo je osetljiv. Vrlo je lep spolja, ali znate da se iznutra odvija nešto duboko“, rekao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Austin Butler (@austinbutler)

Ostin je Elvisa nazvao superherojem. „Gledao sam Elvisa i video ikonu, superheroja“, rekao je Batler na premijeri filma.

O privatnom životu

Ostin je u vezi s modelom Kajom Gerber, ćerkom supermodela Sindi Kroford.

„Ostin je stariji od nje deset godina, ali njoj se to sviđa. Zabavljaju se i upoznaju, stvarno su sladak par“, rekao je izvor za strane medije. Par je zajedno viđen na Met gali, a prvi javni poljubac bio im je na projekciji filma o Elvisu na 75. filmskom festivalu u Kanu.

Pre nje je bio u emotivnoj vezi sa Vanesom Hadžens. Raskinuli su 2020. nakon osam godina veze.

„Stvarno se vole i zajedno su prošli kroz neke teške životne trenutke. Ali tesni poslovni raspored i putovanja definitivno su uticali na njihovu vezu“, rekao je izvor za magazin People.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari