"Otac treša" Džon Voters se, posle dve decenije, vraća filmu kako bi adaptirao svoj roman 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Prošlo je tačno 18 godina kako je reditelj, umetnik, pisac i glumac Džon Voters (John Waters), poznat i kao Papa treša (Pope of Trash) snimio svoj poslednji film “A Dirty Shame”, međutim, kako prenose strani mediji, Voters trenutno radi na filmskoj adaptaciji svog romana “Liarmouth: A Feel-Bad Romance” iz 2022.

– Liarmouth je najluđa stvar koju sam napisao u poslednje vreme, a pošto je roman dovoljno šokantan, možda je prikladno da on pokrene motor moje filmske karijere. Oduševljen sam što se vraćam filmskom poslu, nadam se da ću širiti dementnu radost po avanturističkim bioskopima širom sveta – kazao je Voters.

Kultni reditelj stekao je slavu sedamdesetih godina transgresivnim i andergraund filmovima poput Multiple Maniacs, Pink Flamingos, Female Trouble. Pink Flamingos i Female Trouble uz film Desperate Living , čine ono što Voters naziva „Treš trilogija“ (Trash Trilogy).

U ranim radovima Voters je imao i jedinstvenu glumačku ekipu Dreamland, u kojoj je glumio i Haris Glen Milsted poznatiji kao dreg kraljica Divine, zvezda Votersovih filmova. Pored nezavisnih i andergraund ostvarenja, Voters je izgradio i karijeru u Holivudu.

Roman “Liarmouth: A Feel-Bad Romance” po kome će nastati novi film prati tri generacije žena u istoj porodici: Adoru, koja vodi neovlašćenu veterinarsku ordinaciju u otmenom delu Menhetna, specijalizovanu za plastičnu hirurgiju za kućne ljubimce; Adorinu ćerku Maršu koja je patološki lopov i mizantrop i „lažljivica” iz naslova i Maršinu ćerku Popi koja vodi trampolin park na periferiji Baltimora. Priča kulminira kada se svi zavere da se međusobno ubiju.

Voters će sa producentom Stivom Rabinom (Steve Rabineau) snimiti ovaj film za kompaniju Village Roadshow.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari