Otvaranje Bitefa na zvezdanoj stazi 1

Ovogodišnji 50. BITEF biće otvoren 24. septembra na takozvanoj zvezdanoj stazi
festivala, izjavio je na završnoj konferenciji za novinare umetnički direktor festivala Ivan Medenica, precizirajući da će na stazi od zgrade RTS do Bitef teatra jedna za drugom biti otvorene četiri izložbe.

Medenica je objasnio da će prva izložba biti otvorena ispred zgrade RTS, odakle će procesija, koju će voditi on i Jelena Bogavac, ići do Ateljea 212 i galerije „Nju moment“, pa preko Kopitareve gradine, gde je živela osnivač Bitefa Mira Trailović, do Bitef teatra.

On je rekao da će u okviru pratećeg programa biti održan kongres pozorišnih kritičara, na kome će nagradu Talija dobiti kritičar iz Nigerije Femi Osofisan.

Glavni program ovogodišnjeg festivala se odvija na sedam scena, a igra se 12 predstava. Medenica je rekao da će zbog gustog rasporeda sve predstave počinjati na vreme, dodajući da ne garantuje da će ljudima koji zakasne biti dozvoljen ulaz u salu pre pauze.

Sekretar za kulturu Beograda Ivona Jevtić je izrazila uverenje da će ovogodišnji BITEF biti značajan kulturni događaj u ovom delu Evrope i najavila nastavak saradnje organizatora i gradskih vlasti i iduće godine.

Ona je rekla da je grad ove godine „izdvojio fascinantno velika sredstva“, čak 20 miliona dinara, što je šest miliona više nego lane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari