Otvoren konkurs za Kreativne lidere namenjen mladim profesionalcima iz oblasti kulture, umetnosti i kreativnih industrija 1Foto: Aleksandar Danguzov

Otvoren je konkurs za program za Kreativne lidere koji je namenjen profesionalcima/kama iz oblasti kulture, umetnosti i kreativnih industrija starijim od 18 godina, koji žive i rade na Zapadnom Balkanu.

Konkurs je otvoren do 15. aprila.

Novi konkurs namenjen je svim mladim profesionalcima/kama iz oblasti kulture, umetnosti i kreativnih industrija koji žele da osnaže svoje veštine, rade na svom profesionalnom i ličnom razvoju i ostvare mogućnost za saradnju sa Evropskim organizacijama.

Kreativno mentorstvo se u okviru novog konkursa udružilo sa projektom Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan koji finansira Evropska unija, a sprovode UNESCO, British Council i Italijanska agencija za razvojnu saradnju.

Za učešće u novom konkursu, svi zainteresovani potrebno je da se prijave na program za Kreativne lidere (LOT 1) u okviru kog će imati priliku da pohađaju Akademiju za Kreativne lidere onlajn, ostvare mogućnost prijave za mentorski program za Kreativne lidere i ostvare mogućnost dobitka grantova razmene za Kreativne lidere.

Za sve zainteresovane koji žele da budu deo novog ciklusa mentorskog programa, učešće u Akademiji za Kreativne lidere je obavezno. Učešće u programu je besplatno, a više o konkursu moguće je saznati na sajtu Kreativnog mentorstva.

Kreativno mentorstvo je nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija koja već 10 godina razvija i sprovodi mentorske programe za profesionalce i buduće profesionalce u kulturi i umetnosti, kako u Srbiji tako i u regionu.

Kroz jedinstveni mentorski program koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj  stručnjaka i lidera iz oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija u Srbiji i regionu, program Kreativno mentorstvo povezuje nosioce promena u našem društvu – talentovane, posvećene i uključene profesionalce i buduće profesionalce, mentije, sa iskusnim stručnjacima iz različitih oblasti, mentorima, koji su spremni da podele svoja znanja i iskustva.

Do sada, u proteklih 10 godina, kroz jednogodišnji program Kreativnog mentorstva prošlo je 300 učesnika koji čine mrežu od 300 ambasadora ideje mentorstva, razmene znanja i iskustava, međusobne podrške i celoživotnog učenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari