Otvorena izložba "Mladi balkanski dizajneri" na Šumarskom fakultetu 1Foto: Vanja Piroški

Izložba “Mladi balkanski dizajneri: Ovde i sada” – u saradnji Mikser organizacije i proizvođača nameštaja NUNC iz Slavonije otvorena je sinoć u holu Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Na konkurs je pristiglo više od stotinu inovativnih, održivih, fleksibilnih rešenja za prostore u kojima se svetovi stanovanja, rada, igre i interakcije sve više preklapaju i sve dinamičnije menjaju, a internacionalni žiri u sastavu Marva Grifin, Henriet Val, Nikola Radeljković, Jelena Matić, i Maja Lalić, odabrali su 60 projekata iz 14 zemalja regiona, koji su dobili šansu da sarađuju sa privredom.

Otvorena izložba "Mladi balkanski dizajneri" na Šumarskom fakultetu 2
Foto: Vanja Piroški

Stručni tim kompanije Nunc među izloženim radovima izabrao je pet projekata koje će narednih meseci razvijati do proizvoda i najuspešnije među njima predstaviti na Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu u aprilu 2024. kao deo svog redovnog proizvodnog programa.

Otvorena izložba "Mladi balkanski dizajneri" na Šumarskom fakultetu 3
Berin Spahić, Foto: Vanja Piroški

Svoj duhovit i osvežavajući pristup dizajnu Nunc duguje saradnji sa novim dizajnerima iz celog regiona, od kojih su mnogi debitovali na međunarodnoj sceni upravo preko platforme Mladi balkanski dizajneri.

Izložba je otvorena do 18. oktobra u glavnom holu Šumarskog fakulteta, ul. Kneza Višeslava 1, Beograd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari