Galerija MMC Novi PazarFotografija: Mina Jovičić

U Galeriji Multimedijalnog centra otvorena izložba plakata Ajle Dazdarević i slika Adalete Nikšić Vatić, a trajaće do 17. marta.

Izložbu je otvorila Amra Hodžić Jejna, urednica izložbenog i tribinskog programa, koja je tom prilikom istakla da su Adeleta i Ajla umetnice koje zavređuju pažnju.

– Uvek se provlači kroz slikarstvo, ali i kroz grafički dizajn da neka ideja i tema se prepliću. Kreativnost, originalnost, uspešnost i moć da izraze ono što zaista osećaju je osnova svih ovih dela. Što se Adeletinih slika tiče, možemo reći da je ona ovladala tehnikom, ali naravno kao i svi mi još mora da radi na tome. Njoj crtež ne dominira slikom, ona strukturu i teksturu slike gradi bojom. Preko njenih slika se prenela ta osnovna informacija i ideja, a to je da je ona jedna vedra osoba, jedna iskrena umetnica, da voli život i ljude – istakla je Amra Hodžić Jejna.

Umetnice su se predstavlile zajedničkim projektom gde je Ajla Dazdarević izložila radove koji su deo njene master izložbe pod nazivom “Plakati za kultne domaće filmove”, a Adaleta Nikšić Vatić predstavlja novi ciklus slika rađenih kombinovanom tehnikom na platnu.

– Zajedno sa mojim mentorom birala sam najlegendarnije filmove, koji su ostavili najviše traga u jugoslovenskoj kinematografiji i naravno oni koji su meni bili omiljeni i koje sam doživela na neki drugačiji način. Izuzetna mi je čast, takođe, što mogu da izlažem svoje plakate zajedno sa mojom prijateljicom Adeletom koja je večeras predstavlja svoje slike i negde sam se plašila kako će to da izgleda u nekoj kombinaciji plakat- slika, ali, na kraju, dizajn je umetnost i umetnost je dizajn – istakla je Ajla Dazdarević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari