Otvorena je Evrovizija, sutra počinje prvo polufinale 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

 

Ovogodišnja Evrovizija svečano je otvorena prijemom takmičara na crvenom tepihu u Liverpulu i održavaće se do subote uveče.

Tokom svečane ceremonije, takmičari iz 37 zemalja prošetali su crvenim tepihom u Liverpulu, koji je preuzeo ulogu domaćina umesto Ukrajine.

Crvenim tepihom prošetao je i srpski predstavnik Luke Black, koji je imao crni flor na košulji, a ostatak njegove ekipe nosio je crna odela.

Luke Black je rekao da je mislima i srcem uz Srbiju i da će pevati za Srbiju i sve one koji saosećaju sa njom zbog tragedija u Beogradu i kod Mladenovca.

Prvo polufinale Evrovizije, u kome kao treći nastupa Luke Black, na programu je sutra, 9. maja, a on će pre toga imati dve generalne probe.

Otvorena je Evrovizija, sutra počinje prvo polufinale 2
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Drugo polufinale održaće se u četvrtak, 11. maja, a finale u subotu, 13. maja u 21 čas.

Pažnju na crvenom tepihu privukao je i hrvatski bend Let 3, koji je nosio plaštove sa motivima hrvatske zastave, a ispod toga bele haljine cenzurisanim dečjim licima i visokim platformama.

Letonska grupa Sudden Lights odala je počast najpoznatijoj liverpulskoj grupi Bitlsima nošenjem odeće koju je čuvena četvorka imala na omotu albuma Abbey Road.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari