Ovacije predstavi „Pristanak“ u Ateljeu 212 1Premijera predstave "Pristanak", Atelje 212 Foto: Boško Đorđević (promo)

U sezoni kada obeležava 65 godina postojanja, Atelje 212 predstavio je publici hit dramu „Pristanak“ Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića, koja je sa scene „Mira Trailović“ večeras ispraćena ovacijama.

„Pristanak“ je prvu premijeru imao 2017. u londonskom Nacionalnom teatru, a u narednoj sezoni u Pozorištu Harold Pinter na Vest Endu, odakle se “proširio” i na brojne velike evropske scene.

Ova moćna, bolna, ali i zabavna priča jedne od vodećih savremenih britanskih dramskih spisateljica dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalististički svet – advokati, koji su istovremeno i prijatelji, zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih…

Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, a njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine…

Radnja tragikomedija našeg vremena događa se u advokatskoj kancelariji, i otvara brojna pitanja o ljudskoj savesti, muško- ženskim odnosima, prijateljstvu…, a njene junake na sceni Ateljea oživela je sjajna glumačka ekipa koju je publika nagradila višeminutnim aplauzima – Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Marko Grabež, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin i Sofija Juričan.

Aplauzi pripadaju i ostalim članovima autorske ekipe – Ivani Dimić koja je “Pristanak” prevela sa engleskog, scenografkinji Mariji Jevtić, kostimografkinji Marini Medenici, kompozitoru Zoranu Eriću čija je izuzetna muzika takođe igrala jednu od glavnih “uloga” u ovoj predstavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari