Ove legendarne filmske uloge bile su namenjene drugim glumcima 1Foto: Faye Sadou / imago stock&people / Profimedia

Kako bi izgledao “Gospodar prstenova” s Nikolasom Kejdžom u jednoj od glavnih uloga, da li bi Han Solo bio isti sarkastični heroj kojeg obožavaju fanovi Star Vorsa da ga ne glumi Harison Ford?

Filmski likovi postaju ikonični naviše zahvaljujući glumcima koji ih oživljavaju i često je teško zamisliti bilo koga drugoga u toj ulozi. Ipak neke legendarne uloge prvo su bile ponuđene drugim glumcima, koji su ih odbili iz različitih razloga podseća Index hr u tekstu, koji upravo o tome govori.

Neki glumci žale što su odbili projekt, ali drugi, poput, recimo Džeka Nikollsona, znaju da to može biti pravi izbor, bez obzira na to koliko popularan ili obožavan film postao.

Ovo su neke od legendarnih filmskih uloga koje su glumili drugi glumci.

Al Paćino kao Han Solo u Star Wars

Tokom događaja “Veče s Paćinom“ 2013. godine glumac je otkrio da je mogao glumiti kultnu ulogu Hana Sola u franšizi Star Vors.

„Bila je moja za preuzimanje, ali nisam razumio scenario“, rekao je Paćino, koji je takođe otkrio da je odbio uloge u “Apokalypse Now“ i „Pretty Woman” koje su na kraju tumačili Marlon Brando i Ričard Gir.

Leonardo Dikaprio kao Dirk Diggler u “Boogie Nights”

Nakon što ga je gledao u “The Basketball Diaries”, Pol Tomas Anderson želeo je da Dikaprio glumi u filmu “Boogie Nights”.

Dikaprio je odbio zbog uloge u “Titaniku“, ali je preporučio svog prijatelja i kolegu iz “The Basketball Diaries” Marka Wahlberga.

Dikaprio je za GQ 2008. rekao da mu je žao što je odbio ulogu.

„Boogie Nights“ je film koji sam voleo i voleo bih da sam ga radio“, rekao je glumac, a na pitanje bi li promenio svoju odluku da je mogao, rekao je:

„Ne kažem da bih. Ali to bi bio drugačiji smer što se tiče karijere. Mislim da su oba filma sjajna i voleo bih da sam mogao napraviti oba.“

Dikapriju je takođe studio Lionsgate ponudio 20 miliona dolara da glumi ludog serijskog ubicu Patricka Batemana u filmu “American Psycho” iako je redateljka Mary Harron htela Christiana Balea u toj ulozi.

Zamenio ju je reditelj Oliver Stoun, ali Dikaprio i Stoun nisu mogli da se dogovore oko kreativnog smera pa je Dikaprio otišao da snimi “The Beach”, a Harron se vratila na projekt i Bale je izabran za glavnu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari