Ove scene Kventin Tarantino ne voli da snima, i ima jako dobar razlog za to 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Kventin Tarantino se nalazi na turneji povodom promocije knjige „Cinema Speculation“ na kojoj je govorio o scenama koje ne voli da snima, kao i svojim filmovima koji nisu imali mnogo uspeha.

Redatelj se dotakao nedostatka golotinje i scena se**a u svojim filmovima dok je razgovarao sa novinarima na turneji. Osim Roberta De Nira i Bridžit Fonde u „Džeki Braun“, nema mnogo se**a u Tarantinovoj filmografiji.

„Istina je, se*s nije deo moje vizije bioskopa“, rekao je Tarantino. „Istina je da je u stvarnom životu muka snimati scene se**a, tada su svi veoma napeti. I ranije je bilo malo problematično to učiniti, sada je još više. Da je ikada postojala scena seksa koja je bila suštinska za priču, ja bih je uradio, ali retko kad je to bilo potrebno.“

Reditelj je pričao o svojim neuspesima. Najveći je svakako film „Death Proof“, akcioni triler o kaskaderu ubici iz 2017. sa Kurtom Raselom u glavnoj ulozi koji je objavljen kao polovina filma „Grindhouse“. Druga polovina je bila „Planeta teror“ Roberta Rodrigeza. Izdanje „Grindhouse“ je zaradilo 25 miliona dolara, dok je „Death Proof“ u inostranstvu zaradio samo 30 miliona dolara u svom samostalnom izdanju.

„Imao sam sreću da pišem priče koje su se povezale sa mnogim ljudima i to mi je omogućilo da se bavim svojom umetnošću bez ograničenja koja ima većina filmskih stvaralaca“, rekao je Tarantino za publikaciju. „Sada se desila smešna stvar: neko vreme sam dobijao mnogo predloga projekata, sve dok studiji nisu na kraju pretpostavili da ja radim svoje priče i da nije vredelo truda. Ali posle filma „Death Proof“, koji nije dobro prošao na blagajnama i bio je pomalo šok za moje samopouzdanje, ponovo sam počeo da dobijam predloge.

„Mora da su pomislili: ‘Možda je sada ranjen i njegova narav je opala, sada je vreme'“, dodao je Tarantino. „I nema ništa loše u snimanju filmova po narudžbi za Holivud. Uvek su mi nudili zanimljive projekte. Ali više sam voleo da reinvestiram u sebe, pa je odatle nastao ‘Inglourious Basterds’.”

Tarantino čeka početak jeseni da bi krenuo u snimanje njegovog desetog i poslednji rediteljski rad, „The Movie Critic“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari