Ovu ulogu je Entoni Hopkins nazvao "ulogom života" 1Foto: Spartacus / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Entoni Hopkins, dvostruki dobitnik Oskara i jedan od holivudskih glumaca sa najdužim stažom, koji je otelotvorio više od 100 različitih likova, uveren je da mu je jedna uloga zauvek promenila život.

Hopkins je 2019. glumio u drami Two Popes, a tokom intervjua u kom je promovisao film, dotakao se i uloge Hanibala Lektora, koju je nazvao „ulogom celog života“, piše Far Out.

„Instinktivno prepoznajem ove tipove ljudi. Oni su narcisoidni. Ne znam da li sam samo ja, ali ih razumem. Nikada neću pobeći od tog tipa. Kada sam počeo da čitam scenario za „Kad Jaganjci utihnu“, rekao sam svom menadžeru, „Ovo je uloga života“. Ta uloga je sve promenila“, rekao je Hopkins.

Iako je već tada znao da će ga ova uloga najverovatnije pratiti do kraja života, Hopkins nije želeo da je odbije. Tokom intervjua za Vanity Fair, nagrađivani glumac je otkrio da mu je reditelj Džonatan Deme ponudio ulogu Lektora nakon što je video njegov nastup u „Čovek slon“.

Entoni Hopkins je ove godine glumio u dramama „Frojdova poslednja seansa“, koja se trenutno igra u odabranim pozorištima, i „Jedan život“, koja se otvara u januaru sledeće godine, prenosi index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari