Od prekjuče Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji ima svoju biblioteku sa fondom od oko 700 knjiga, koliko je sakupljeno u akciji našeg lista i dopisništva iz Vranja.


– Naši pacijenti sada imaju uslugu više, a to je da dok borave na rehabilitaciji, koriste usluge biblioteke, na čemu smo posebno zahvali redakciji Danasa kao inicijatoru jedne ovakve kulturne akcije. Ljudi i dalje donose knjige, pa će uskoro uraditi još jednu seriju polica jer inicijalni prostor je već popunjen darivanim knjigama – rekao je na svečanosti otvaranja bolničke biblioteke dr Zoran Milosavljević, direktor ove zdravstvene ustanove.

Dopisnik Danasa iz Vranja Vojkan Ristić uručio je direktoru Milosavljeviću Donatorsku povelju (na fotografiji) izrađenu na koži, kao trajni dokument o akciji koju je uz podršku mnogobrojnih donatora sproveo naš list. Interesantno je da je i na sam dan otvaranja biblioteke bilo više darodavaca knjiga, među kojima su bili i predsednica Opštine Vranjska Banja dr Slavica Sotirović. U dvomesečnoj akciji Danasa, koja će, kako je na svečanosti rečeno, biti nastavljena, prikupljeno je oko sedam stotina knjiga. Urađene su police i sređena posebna prostorija u kojoj se biblioteka nalazi, a uz podršku bibliotekara iz Vranja biće urađena katalogizacija celokupnog knjižnog fonda. Biblioteka je otvorena u okviru obeležavanja sto godina od boravka u Vranjskoj Banji kralja Petra I Oslobodioca, koji je dobio i spomen-bistu u holu bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari