Pančevački džez festival uživo od 5. do 7. novembra 1Foto: Pixabay/Schuetz-mediendesign

Pančevački džez festival ove godine biće održan uživo od 5. do 7. novembra, a publika će moći besplatno da uživa u koncertima muzičara iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Italije i Izraela.

Prve festivalske večeri, 5. novembra u 19 časova, nastupiće vokalistkinja i kompozitorka Irina Karamarković, koja poslednje dve decenije živi i radi u Austriji, a predstaviće program posvećen jednom od najznačajnijih muzičara u istoriji džeza – kontrabasisti i kompozitoru Čarlsu Mingasu.

Irina Karamarković će nastupiti sa muzičarima iz Beograda – gitaristom Bratislavom Radovanovićem, saksofonistom Dušanom Petrovićem, basistom Branislavom Radojkovićem i bubnjarom Feđom Franklinom.

U nastavku večeri će nastupiti italijanski pijanista i kompozitor Danijele Di Bonaventura sa svojim sastavom Band’Union. Diskografski aktivan od sredine devedesetih, on je nastupio na više od 90 albuma kao bendlider ili gostujući muzičar, a svirao je sa legendama italijanskog džeza poput Enrika Rave, Paola Fresua, Stefana Bolanija, i mnogih drugih.

Pančevački džez festival održava se u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Italijanskog instituta za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Izraela u Beogradu i Dunav osiguranja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari