PATOS ove nedelje u Parizu i Beogradu 1

Pozorište PATOS iz Smedereva ove nedelje nastupa u Parizu i Beogradu, prenosi Podunavlje.info.

Po prvi put francuska publika imaće prilike da pogleda 21. juna predstavu Unutrašnja svetla (Inner Lights), Vladislava Nešića, koja je za ovu priliku adaptirana na francuski jezik.

Predstava se izvodi u Kulturnom centru Srbije, u centru Pariza, a PATOS je izabran da u ovoj sezoni bude jedan od 38 programa koji će predstavljati savremenu srpsku umetnost i kulturu u Francuskoj.

PATOS je sa ovom predstavom do sada nastupao više od 70 puta na različitim festivalima, i tako pokrenuo svoj program Teatar zatvorenih očiju (Eyes Shut Theatre) – senzorni teatar u okviru kojeg nastaju predstave koje publika doživljava sa povezima na očima.

Istog dana, 21. juna, povodom Svetskog dana muzike, PATOS će izvesti i ulični performans Upali unutrašnje svetlo u okviru zvaničnog programa Pariza povodom obeležavanja ovog datuma. Zajedno sa glumcima pozorišta, u performansu i predstavi nastupa i mladi harmonikaš iz Smedereva Mile Đurđević.

Na sceni Malog pozorišta Duško Radović u Beogradu PATOS će nastupiti 23. juna sa predstavom Oliver Tvist, u režiji Milane Matejić.

Predstava polaznika dramskih radionica pozorišta, nastupiće u okviru Nacionalne konferencije o drami i obrazovanju, na kojoj se okuplja stručna javnost iz oblasti dramske pedagogije, a Oliver Tvist je završna predstava polaznika dramskih radionica pozorišta PATOS generacije 2016/17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari