Pavle Mensur: “Najveći izazov je bio vitamin C koji su mi davali umesto droge” 1Foto: Aleksandra Ćuk

Pavle Mensur, koji igra naslovnu ulogu u filmu „Usekovanje“ čija je premijera zakazana za 7. februar u mts Dvorani prokomentarisao je na današnjoj konferenciji za novinare u bioskopu “Roda”da njegov lik Jovan prolazi kroz bolan period tranzicije u svet odraslih, koji i kod njega samog i dalje traje.

Odgovarajući na pitanje zašto je to teško kazao je:

– Mislim da je glavni problem u tome što se od mladih ljudi u jednom periodu očekuje da prevaziđu probleme i da se samo prebace u svet odraslih. Upravo ta očekivanja „do ove godine si mlad, a od ove nisi“ stvaraju ogromno opterećenje. Ne znam koji bih savet dao, pošto sam i sam u toj fazi. Kad se završi možda ću umeti da kažem kako se to stanje prevazilazi – konstatovao je Pavle Mensur.

Pavle Mensur: “Najveći izazov je bio vitamin C koji su mi davali umesto droge” 2
Foto: košutnjak film

On je dodao da nije samo Jovan „crna ovca“ u ovoj filmskoj porodici nego je to svako pomalo jer se svi osećaju izopšteno.

Odgovarajući na pitanje koji mu je bio najveći izazov što se tiče uloge Pavle Mensur je rekao da ih nije bilo naročito jer su se prethodno temeljno pripremili, osim možda vitamina.

– Najveći izazov je bio vitamin C koji su mi davali umesto droge – našalio se, dodajući da i konzumiranje vitamina u velikim količinama ume da bude neprijatno.

Film “Usekovanje” je nesvakidanšnja savremena drama reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davora Jakovljevića u kome sve članove porodice pratimo u jednom danu, za vreme slave, gde roditelji kriju od svog sina, kao i od gostiju, da se razvode i postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih kao i mnogih drugih porodičnih tajni.

U središtu priče je Jovan (Pavle Mensur), „crna ovca“ porodice. Ima 22 godine i na dobrom putu je da postane težak narkoman.

Pavle Mensur: “Najveći izazov je bio vitamin C koji su mi davali umesto droge” 3
Foto: Košutnjak film

Uloge njegovih roditelja tumače Bojan Žirović i Aleksandra Balzamović, a u ostalim rolama su: Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić i Vahid DŽanković.

Podsetimo, „Usekovanje“ je osvojilo nagradu publike na filmskom festivalu u Sopotu, na 44. festivalu u Moskvi je dobio dve nagrade – za najbolju režiju i  nagradu publike za najbolji film, a na Niškim susretima troje glumaca iz ovog ostvarenja je ovenčano priznanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari